Endte med kursfald og rentestigninger

De europæiske obligationskurser faldt, og renterne steg, efter at inflationsestimat fra Eurostat viste en kraftigere stigning end ventet.

Senere var fokus på de amerikanske ugentlige arbejdsløshedstal, og markedet positionerede sig mod fredagens amerikanske markedsrapport, som kan overskygge fredagens ISM-erhvervstillidsrapport.

Torsdag formiddag offentliggjorde Eurostat sit estimat for forbrugerpriserne i marts. Det viste på årsbasis en stigning på 2,6 pct. sammenlignet med analytikernes forventninger på 2,4 pct.

Inflationen er igen blevet et omdrejningspunkt hos Den Europæiske Centralbank, som nu allerede på rentemødet i næste uge ventes at stramme pengepolitikken. Især en bedring i den tyske økonomi har øget forventningerne til pengepolitiske stramninger.

»Der er nu en temmelig stor risiko for, at inflationsforventningerne kommer ud af kontrol. En rente på 1,00 pct. i de europæiske nøglelande er alt for lavt,« siger obligationschef Andrew Bosomworth hos Pacific Investment Management i et interview til Bloomberg News.

Morgenstundens tyske detailsalgstal for februar viste en skuffende stigning på 1,1 pct. i februar målt på årsbasis. Analytikerne havde ventet en stigning på 1,5 pct. I januar var stigningen på 2,6 pct. Formiddagens tyske arbejdsløshedstal var bedre end ventet, da arbejdsløsheden faldt til 7,1 pct. i marts. Analytikerne havde ventet, at arbejdsløsheden ville falde til 7,2 pct. fra 7,3 pct. i februar.

Antallet af nye amerikanske anmodninger om understøttelse i uge 12 var på 388.000, hvilket var flere, end analytikerne havde ventet, da analytikerestimatet lød på 380.000. Samtidig blev antallet revideret for uge 11 til 394.000 nye anmodninger fra 382.000. Et tal under 400.000 anses for at indikere jobskabelse.

Det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago faldt til 70,6 i marts fra 71,2 i februar. Det var dog bedre end analytikernes forventning om et fald til 69,9.

Ritzau Finans

Læs også