Lad os få en Holgerlov

Optimisme Vi får flere gode nyheder i øjeblikket, men hvordan håndterer vi dem?

Vi har straffeloven, der straffer os, hvis vi gør noget ulovligt, janteloven, der rammer os, hvis vi får for meget selvtillid, og skatteloven, der hjælper os med at bruge vores penge.

Vi trænger til en Holgerlov. Loven skal gælde, når der er positive nyheder. Så skal det være forbudt at udvande dem.

Historien om Holger er det bedste eksempel. Den treårige knægt, der forsvandt i en skov i Nordjylland og blev fundet dagen efter i god behold.

I en periode med krig, atomkatastrofe og økonomiske udfordringer er det bare en dejlig, positiv historie.

Alle var glade. Den gav rekordmange klik på nettet og slog ellers populære nethistorier som ”ko faldt ud af fly”, ”Amalie: Jeg er træt af at være i mediernes romerlys” og ”Rådne bananer godt for potensen!” I det sidste tilfælde er der tale om en påstand, som fremføres af en samling polske universitetsstuderende i en vodkabrandert, men det får vi først at vide, når vi har klikket.

Hvor var det dog fedt at høre, at Holger var fundet. Men hvad skete der? Man diskuterede, hvorfor Holger ikke blev fundet af politiet, politiet mente, at man kunne have fundet ham før, hvis ikke så mange frivillige havde trampet rundt, og eksperter udtalte sig om Holgers chancer for at komme sig! Det blev diskuteret, hvorfor Holger egentlig var forsvundet?

Typisk dansk!

Det siges, at dagen i dag bliver den første varme forårsdag. Hvad har vi kunnet læse siden tirsdag: ”Allergikere får pollenchok!”

Så stop dog! Hvorfor tror I, jeg har købt ALK-Abelló?

Holger er fundet. Solen skinner. Vær glad, for hulen. Den er ikke længere.

Denne klumme er skrevet efter Holgerloven. Der er kun gode nyheder.

Vores nationalbankdirektør, Nils Bernstein, har igen sagt , at renten stiger hurtigere, end mange regner med. Det lyder da dejligt. Det betyder, at der er ved at komme gang i væksten igen, der kommer lidt inflation, og den højere rente gavner folk, der sparer op. Godt at høre!

Inflation er ikke nødvendigvis negativt, for den er ensbetydende med stigende priser. Og jeg er sikker på, at mange boligejere trænger til, at deres bolig stiger lidt i værdi, så værdien igen kan overstige gælden.

Arbejdsløsheden falder - fedt!

Bankerne er i offensiven igen. Det har jeg tilladt mig tidligere at kalde bekymrende, for jeg mener, det er tidligt at gå direkte fra gravens rand til en kraftig offensiv.

Her gælder Holgerloven, så jeg vælger at se positivt på det.

Ikke mindst når vi taler om Nordeas klare melding om at ville gå efter kunder blandt små og mellemstore virksomheder. Disse kunder har ikke haft det let.

Hvad med Ekspres Bank, der reklamerer med et såkaldt samlelån. Det er et lån, der skal samle den dyre klatgæld fra bl.a. diverse kontokort-ordninger.

Det eneste, vi mangler, er en frisk bank, der er klar til at hjælpe landmændene med deres gældsproblemer.

Det skal så også være en frisk bank - faktisk en rigtig frisk bank!

Aktiemarkedet overgår sig selv. For mange har det været en stor overraskelse, at kurserne er blevet ved med at stige og stige. I USA har man oven i købet opfundet et udtryk for fænomenet, og det er ”teflonaktier”.

For uanset hvad der sker rundt omkring, preller det af på aktierne.

Der er ikke tale om eufori, og aktierne har da reageret negativt på de mange dårlige nyheder, vi har fået.

Men reaktionerne har ikke været båret af panik, og det er positivt.

Det er det også, at DSB tager sine afgange alvorligt. For en sikkerheds skyld lod bestyrelsen eller hvem det nu var sin topchef afgå to gange! Så var man på den sikre side.

Vi mangler egentlig boligmarkedet. Normalt refererer vi ikke tilfældige udmeldinger fra lokale ejendomsmæglere, men jeg kan da fortælle, at en mægler fra Aarhus har sagt, at salget af ejerlejligheder i byen går godt.

Det sker med tilføjelsen: At de skal ligge godt, leve op til visse krav, og så skal prisen være rigtig.

Lad dette være inspiration til de ca. 77.000 danskere, der har et såkaldt boligemne til salg.

Beliggenheden kan I ikke gøre noget ved, men det kan i med boligens tilstand og ikke mindst - prisen.

Husk Holgerloven: Det skal nok gå!

Læs også