Krav om Cibor-undersøgelse

Fra flere sider af Folketinget lyder kravet om en undersøgelse af Ciborrenten. Undersøgelsen skal fastslå, om rentesatsen, der styrer renten på lån for flere hundrede milliarder kroner, har været kunstigt høj over en længere periode.

Socialdemokraterne og Liberal Alliance støtter nu nu Forbrugerrådet og kræver en undersøgelse af de forhold, der har fået Nationalbanken til at forlade samarbejdet omkring Cibor-renten. En rente, der styrer lån for mange hundrede milliarder kroner. Det skriver FinansWatch.

»Det er noget snavs. Jeg har oplevet, at Cibor blev brugt som det store salgshit. Og nu skabes der så meget usikkerhed om, at den korrekt - på et marked, der i forvejen er trængt af usikkerhed. Det syntes jeg ikke er i orden. Alle har jo haft det indtryk, at det her var en fast defineret størrelse, som man kunne have tiltro til. Jeg er enig med Forbrugerrådet,« siger den socialdemokratieske erhvervsordfører, Orla Hav.

»Dette kræver som minimum en redegørelse, og ellers må vi have ministeren i samråd. Det er simpelthen ikke i orden. Der må ikke være usikkerhed om renten,« siger han.

Juridisk undersøgelse

..

BRANCHENYT
Læs også