Afgået CBS-formand fralægger sig ansvar

Anders Knutsen mener, at CBS' samarbejdspartner, SIMI, har været alt for tavs om sin egen rolle i sagen om de ugyldige eksamensbeviser.

At Anders Knutsen har valgt at trække sig som bestyrelsesformand for Copenhagen Business School, CBS, skyldes langtfra, at han ønsker at tage et ansvar for, at 25 MBA-studerende har modtaget et ugyldigt eksamensbevis.

Nej, formandens afgang skal alene ses som et forsøg på at rydde op i sagen, så bestyrelsen får mere ro til at finde en ny rektor og komme videre oven på fyringen af rektor Johan Roos.

»Jeg vil godt tage ansvaret for, at jeg har været med til at ansætte en rektor, som ikke har været dygtig nok. Men jeg kan ikke tage ansvaret for, at de studerende fik ugyldige eksamensbeviser, for til dato ved jeg ikke, hvorfor SIMI ikke sørgede for at få en reakkreditering,« siger Anders Knutsen.

Dermed retter han pilen mod den private MBA-udbyder Scandinavian International Management Institut (SIMI), som den afgåede bestyrelsesformand gerne ser tage en større del af ansvaret for miseren. Efter at samarbejdet mellem CBS og SIMI trådte i kraft i januar 2010, undlod SIMI nemlig at søge om en international reakkreditering af sine egne MBA-uddannelser, hvilket er årsag til, at 25 studerende modtog et ugyldigt eksamensbevis i sommeren 2010.

Alvorlig kritik

..

BRANCHENYT
Læs også