Mogens de Linde hiver millioner ud af Capinordic

Invest: Mogens de Linde har de seneste år været i stand til at hive op imod 10 mio. kr. ud af resterne af Capinordic-koncernen.

Den århusianske entreprenør gjorde en dårlig investering ved at købe stort op i Capinordic-aktien, før koncernens bank gik konkurs i februar 2010. Det meste af tabet på karrusellerne, har han imidlertid tjent ind på gyngerne. Capinordic hedder i dag New Cap Holding og offentliggjorde i går regnskab for 2010. Af regnskabet fremgår bl.a., at Mogens de Linde i 2010 som bestyrelsesformand fik 5,8 mio. kr. for at levere diverse tjenesteydelser til New Cap Holding. Det drejer sig især om udvikling af selskabets ejendomme i Sverige. Sidste år fik Mogens de Linde to mio. kr for at levere tilsvarende ydelser til New Cap Holding.

Før Capinordic blev til New Cap tjente entreprenøren også penge på at hjælpe selskabet, og da hans formandshonorar er på 800.000 kr., løber hans samlede indtægter fra fallitboet op i ca. 10 mio. kr. Koncernen blev kort før jul stævnet af Finansiel Stabilitet med et krav på 180 mio. kr., og New Cap Holding betegner selv 2010 som et kritisk år for koncernen. Årets resultat af de fortsættende aktiviteter blev et underskud på 112 mio. kr.

Mogens de Linde ønskede torsdag ikke at kommentere regnskabet.

tgs

Læs også