DSB-krise kan ramme Københavns Lufthavn

En stor del af flypassagererne til Københavns Lufthavn ankommer med tog, hvoraf en stor del stammer fra den dansk-svenske Øresundstrafik. Fra dansk side er der dog meldinger om, at det togsamarbejde kan blive bremset som konsekvens af situationen i DSB.

Krisen i togselskabet DSBFirst kan få store konsekvenser for Københavns Lufthavne. Omkring 40 pct. af flypassagererne ankommer nemlig med toget. Derfor opfordrer storlufthavnens ledelse til, at der hurtigt skabes sikkerhed om fremtidens togdrift omkring Øresund.

De seneste tids turbulens om den statsejede togkoncern DSB, som bl.a. har indeholdt afskedigelse af adm. direktør Søren Eriksen, har nemlig fået transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og andre politikere til at udtrykke bekymring om fremtiden for selskabet DSBFirst. Det ejes i fællesskab af DSB og skotske First Group.

DSBFirst vandt udbuddet om driften af togdriften på det københavnske kystbane og trafikken over den dansk-svenske Øresundsbro. En togtrafik, der har været præget af aflysninger og et vanskeligt samarbejde mellem togsystemerne i de to lande.

En mulig konkurs


..

BRANCHENYT
Læs også