Kæmpebøde til Jens Veggerby

Det skal koste den forhenværende cykelrytter Jens Veggerby 65.000 euro, at han i efteråret 2009 fragtede 270.000 euro for den senere svindeldømte Stein Bagger uden at deklarere beløbet til Skat, skriver tv2.dk.

Højesteret har nemlig afgjort, at det skal koste 25 pct. af det udeklarerede beløb - minus de 10.000 euro, man må fragte uden at give myndighederne besked.

Derfor vil Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet formentlig afkræve Jens Veggerby 65.000 euro, der svarer til 487.000 kr. Og det er til trods for, at pengene, Veggerby havde med, slet ikke var hans, og at han selv meldte sig til politiet, da IT Factory-sagen begyndte at rulle.

Alligevel er der tilfreds at spore i Veggerby-lejren:

»Vi er glade. Det var jo helt ude af proportioner, at anklagemyndigheden ville have sat bøden til 100 pct. Og ude af proportioner at byretten satte bøden til 75 pct.,« siger Veggerbys forsvarsadvokat Peter Blinkenberg.

Jens Veggerby har dog ikke planer om at betale en krone, så han nægter sig skyldig. Over for tv2.dk har han forklaret, at han handlede i god tro, og at han ikke anede, at han fragtede så mange penge for Bagger. Beløbets størrelse har Statsadvokaten fået fra Stein Baggers ekskone Martina Bagger. Hun er derfor indkaldt som vidne i sagen.

BRANCHENYT
Læs også