Rolig begyndelse på ugens handel

A.P. Møller - Mærsk stjal med sin generalforsamling opmærksomheden i mandagens aktiemarked, og bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen var umiddelbart positivt vedrørende udsigterne for containerrederiet Maersk Line. C20-indekset lukkede 0,02 pct. lavere i 469,09.

»Der har været ualmindelige små udsving i mandagens danske aktiemarked, og det skyldtes især manglen på nyheder. Umiddelbart var der intet nyt under solen på generalforsamlingen hos A.P. Møller - Mærsk, mens Lundbeck faldt lidt tilbage tidligere på dagen oven på salgsanbefalingen fra Goldman Sachs. Men aktien løftede sig igen i løbet af dagen,« siger aktierådgiver Henrik Aagaard fra Jyske Bank.

A.P. Møller - Mærsk lukkede 0,6 pct. højere i kurs 49.560. Konglomeratet afholdt mandag generalforsamling, og her konstaterede bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, at Maersk Line er ved at genvinde markedsandele.

»I 2010 havde Maersk Line en vækst på 5 pct., mens det globale containermarked steg med 13 pct. Ergo har vi tabt markedsandele. Men vi vil ikke have markedsandele for enhver pris, vi vil have rentabel vækst. Vi vandt dog markedsandele i 4. kvartal, så jeg mener, at vi er på godt spor i vores containerafdeling,« siger Michael Pram Rasmussen. Selskabet venter en markedsvækst på 6-8 pct. i 2011, og i de kommende år ses markedsvæksten på 6-10 pct.

Danske Bank tabte 0,8 pct. til kurs 118,3. Alm. Brand Markets hævede anbefalingen af Danske Bank-aktien til "køb" fra "neutral". Samtidig blev kursmålet løftet fra 130 kr. til 140 kr. pr. aktie.

»Danske Bank har med den næsten gennemførte emission skabt ro omkring banken og kan nu se fremad. Samtidig har den irske stresstest skabt en vis ro om eksponeringen mod Irland. Med udsigt til vigende nedskrivninger og stigende renteniveauer, ser vi gode muligheder for at aktien kan overraske i 2011,« vurderer aktieanalytiker Stig Nymann fra Alm. Brand Markets.

Lundbeck steg 1,1 pct. til kurs 122,5. Lundbeck er klar til at markedsføre lægemidlet Sycrest i 15 europæiske lande i 2011, men lanceringsplanerne får ingen betydning for Lundbecks resultatforventninger i 2011.

Medicinalanalytiker Henrik Simonsen fra SEB Enskilda vurderede, at Lundbeck relativt hurtigt vil kunne nå sin målsætning om en milliardomsætning for Sycrest.

»Jeg vil gætte på, at der går mellem tre og fem år, for patienter med psykiatriske lidelser som skizofreni og bipolar lidelse skifter ofte lægemiddel, før de finder sig til rette på en given behandling. Så der er sådan set konstant behov for nye lægemidler, og man opnår hurtigt et pænt salg, da der findes en masse patienter, der ikke har tilstrækkelig gavn af de eksisterende behandlinger,« vurderer han over for Ritzau Finans.

Yderligere genoptog det amerikanske finanshus Goldman Sachs dækningen af Lundbeck-aktien med anbefalingen "sælg".

Neurosearch faldt 4,5 pct. til kurs 53,5. De europæiske lægemiddelmyndigheder, EMA, ventes i løbet af 2. kvartal at tage stilling til, om Neurosearch kan søge om markedsføringstilladelse for sin Huntingtons-medicin, Huntexil.BRANCHENYT
Læs også