Stort flertal i FOA siger ja

Arbejdsmarked FOA, det største forbund på det offentlige arbejdsmarked, har godkendt overenskomsterne for de næste to år.

Samlet stemte 49.916 medlemmer ja ved urafstemningen, svarende til 84,4 pct. af de afgivne stemmer. 8.658 ansatte inden for kommuner og regioner sagde nej til den ny aftale.

I en pressemeddelelse kalder forbundsformand Dennis Kristensen det »fuldt forståeligt«, at der denne gang var begrænset interesse for overenskomsten.

På det kommunale område stemte kun 32,6 pct. af medlemmerne, den laveste andel i FOA's historie. I 2008, da medlemmerne var i konflikt, satte stemmeprocenten inden for området rekord med 65,2 pct.

Forbundsformand Dennis Kristensen udtrykker dog glæde over, at urafstemningen resulterede i et tydeligt ja.

»Medlemmerne har accepteret, at vi var i en ekstremt vanskelig situation, hvor vi dels var ramt af krisen, dels havde en regning fra reguleringsordningen, som skulle betales ved forhandlingsbordet,« siger formanden.

Han mener, at lønmodtagerne i øjeblikket er i fuld færd med at betale regningen for krisen.

»Det bør også forpligte de offentlige arbejdsgivere til i den kommende tid ikke at stille op med nye hovsabesparelser eller massefyringer,« advarer Dennis Kristensen.

BRANCHENYT
Læs også