Selvmål i biotekbranchen

Med dårlige nyheder og ingen succeser bærer de danske biotekselskaber en stor del af skylden for, at investorer ikke stiller op, mener analytikere.

Biotekbranchen er i konstant pengemangel, men for de danske selskaber er det i øjeblikket rigtigt svært at få pengetankene og de private til at satse en del af opsparingen.

I løbet af kort tid har der været flere negative nyheder og skuffelser, og ved det seneste forsøg på en børsnotering - Zealand Pharma i november sidste år - har aktionærerne indtil videre tabt over en femtedel af deres investering.

»Det eneste positive er, at selv de største ulykker som katastrofen i Japan og krigen i Libyen og gældskrisen i Europa ikke betyder noget. Biotekbranchen har selv skudt hele sit eget marked i stykker inden,« siger en investor, som dog ikke vil lægge navn til den bitre kommentar.

Opfattelsen er han dog ikke ene om.

»Det danske marked har udviklet sig til et marked, hvor risikoviljen er begrænset. Negative nyheder fra både NeuroSearch og Bavarian Nordic og børsintroduktionen af Zealand Pharma har demonstreret, hvor risikabel en branche det er. Omvendt er det længe siden, der har været en succeshistorie, og det kan du aflæse i kurserne,« siger Henrik Simonsen, aktieanalyse ved SEB Enskilda.

Bavarian jagter 650 mio.


Bavarian Nordic har netop bebudet, at det skal hente 650 mio. kr. mere hos investorerne. Det var meningen, at selskabet skulle indgå en lukrativ partneraftale til en prostatavaccine, og investorerne havde i den grad sat næsen op efter en fed forretning. Men ingen store selskaber vil betale tilstrækkeligt, så nu vil Bavarian Nordic selv udvikle projektet videre og må have flere penge. Den nyhed kostede selskabet 40 pct. af aktiekursen i begyndelsen af marts af bare skuffelse.

NeuroSearch troede også, det gik fint med udviklingen af et lovende lægemiddel, Huntexil, men de amerikanske sundhedsmyndigheder vil have flere informationer, og derfor tror nogen, at også NeuroSearch må bede om flere penge.

Zealand Pharma skuffede primært ved sin børsintroduktion, hvor der kom betydeligt færre penge i kassen, end det var meningen. Selskabet var ganske enkelt ikke enig med investorerne i, hvor meget selskabet er værd.

Florian Schönharting er partner i investeringsselskabet Biotech Partners og har været i branchen i mange år. Han er helt enig i, at selskaberne selv har med til at ødelægge markedet. De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har så ikke gjort det nemmere.

»FDA er præget af de store amerikanske budgetunderskud, og derfor skal der betydeligt mere til for at få godkendt et lægemiddel. Det er ikke nok, at det er sikkert. Det skal også være markant bedre end de eksisterende behandlinger,« siger Florian Schönharting.

Både han og Henrik Simonsen tror på, at markedet vender.

»Men så skal vi se nogle succeser, dvs. nogle positive nyheder fra selskaberne, der afspejler sig i kursen, så investorer kan se, at der er i hvert fald en sandsynlighed for, at de kan få afkast af deres investering,« siger Henrik Simonsen.

BRANCHENYT
Læs også