Usikker fremtid for TV 2

TV: I dag er det seks år siden, at regeringen afblæste planen om at sælge TV 2. Fremtiden tegner særdeles usikker, da den statsejede medievirksomhed stadig ligger i en lang række juridiske slagsmål med de kommercielle konkurrenter.

Per Stig Møller fastholder salg af TV 2Tidskrævende EU-retssager, en statslig redningsplan og en tabt højesteretsdom stækker handlefriheden hos TV 2, som nu på tredje år har måttet se udviklingen gå konkurrenternes vej.

Især EU-retssagerne om ulovlig statsstøtte, som konkurrenterne MTG og SBS har anlagt, trækker tænder ud. Formentlig kommer der en afgørelse i år, men en egentlig afslutning er det næppe.

»TV 2 har en usikker fremtid, og det er ikke til se ende på det her. Jeg er ret sikker på, at afgørelsen bliver bragt videre i retssystemet. Går den TV 2 imod, vil TV 2 gøre det, mens MTG og SBS vil gøre, hvis den siger god for TV 2-systemet,« siger professor Frands Mortensen, Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Som en lus mellem to negle sidder TV 2 derfor klemt i rollen som statsejet public service-virksomhed og kommerciel konkurrent til de private aktører, og der er ingen umiddelbare udsigter til, at der bliver ændret på det.

Salgsplaner skrinlagt

..

Læs også