Markedet rundede ugen af med fald

De danske obligationskurser begyndte fredagen med kursfald, og de blev udbygget lidt i løbet af dagen.

Investorerne søgte mod aktierne og væk fra de fastforrentede papirer. Nervøsiteten fra torsdagens sene handel forsvandt, da torsdagens japanske efterskælv ikke gav store ødelæggelser. Portugal var i fokus efter fredagens ecofin-møde.

Torsdag aftens japanske efterskælv viste sig ikke at give betydelige ødelæggelser, og tsunami-advarslen blev efterfølgende trukket tilbage. Dermed var fredagens reaktion i finansmarkederne en modreaktion efter torsdagens sene obligationskursstigninger.

Der blev holdt uformelt ecofin-møde med finans- og økonomiministre samt centralbankmedlemmerne. Menuen står på gældskrise med Portugal og Irland i centrum.

»Portugal fik at vide, at landet skal lave større besparelser end dem, som Portugals parlament tidligere havde stemt ned. Så Portugal får altså ikke bare en hjælpepakke ved at spørge om den,« udtaler senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea.

Den Europæiske Centralbank hævede torsdag renten til 1,25 pct. fra 1,00 pct. Det var helt på linje med forventningerne. Euroen blev fredag yderligere styrket mod dollaren.

Det tyske handelsoverskud landede på 12,1 mia. euro i februar, hvilket var lidt under konsensus om et overskud på 13,0 mia. euro, ifølge Bloomberg News. Handelsoverskuddet var dog større end måneden før, da det udgjorde 10,1 mia. euro. Udviklingen skal ses i lyset af, at importen steg noget mere end ventet. Importen steg således med 3,7 pct., hvor der var ventet en stigning på 1,0 pct. Eksporten voksede med 2,7 pct. mod en forventning om en fremgang på 2,0 pct.

Den franske centralbank fremlagde erhvervstillidstal for marts, hvor det blev til en flad udvikling med en værdi på 110. Det er dog højeste niveau siden februar 2007.

Ritzau

Læs også