Benzinpris kan gå fri af prishop på olie

Olieprisen fortsatte i vejret fredag og lå på et tidspunkt tæt på at passere de 125 dollars for en tønde Brent-olie.

Dermed er der fortsat udsigt til høje benzinpriser - men ikke nødvendigvis til stigende priser fra starten af næste uge.

Til alt held for benzinkunderne trækker små fald i dollarkursen nemlig den danske pris lidt ned af.

»Jeg forventer ikke, at den stigende oliepris fredag betyder de store ændringer på benzinprisen,« siger Peter Rasmussen, olieanalytiker ved Statoil.

Selskabet havde fredag sat en pris på 12,62 kr. for en liter 95 oktan blyfri. Søndag bliver den pris hævet til 12,65 kr.

Fredagens udvikling i olieprisen kan slå igennem tirsdag med yderligere et par øres stigning.

Peter Rasmussen peger dog på, at benzinprisen lægges fast efter en måling af olieprisen sidst på dagen. Ofte ser man fald i olieprisen sidst på dagen fredag, hvor mange ønsker at sælge ud inden weekenden.

Et fald i prisen på olie fredag eftermiddag vil så sammen med dollarkursen formentlig føre til en stort set uændret benzinpris på tirsdag, lyder vurderingen.

Siden årsskiftet har benzinprisen løbende sat nye rekorder, kun afbrudt af små fald undervejs.

For benzinselskaberne var det en ubehagelig dag, da man tidligere på året skulle bede kunderne om 12 kr. for en liter. Siden fulgte priser på 12,25 og 12,50 kr., hvorefter man nu nærmer sig en pris på 12,70 kr.

Olieprisens stigning tilskriver Peter Rasmussen udelukkende situationen i Libyen.

Andre faktorer ville egentlig trække olieprisen ned, og olieanalytikeren mener fortsat, at prisen burde ligge på omkring de 100 dollars - uden uroen i Libyen.

Stabile priser: Trods stigende oliepris fredag kan en svagere dollar være med til at holde benzinprisen nogenlunde i ro.


/ritzau/..

Læs også