Opsparingen bliver halveret

Morten Gaardsdals pensionsopsparing bliver halveret, fordi han er tvunget medlem af landets dårligste pen-sionskasse, Pensam.

Den 43-årige Morten Gaardsdal må vinke farvel til 1,7 mio. kr. i pensionsopsparing, fordi han sparer op i det forkerte selskab.

På grund af overenskomsten er han tvunget til at indbetale til pensionskassen Pensam, og det gør ham til en af taberne i det store pensionslotteri.

Pensam er landets dårligste pensionskasse, og Morten Gaardsdal kan se frem til en pensionsopsparing på 1,8 mio. kr., når han som 67-årig lader sig pensionere fra jobbet som beredskabsmester ved Viborg Brandvæsen.

Hvis han i stedet kunne spare op til alderdommen i landets bedste pensionskasse, Industriens Pension, ville hans pensionsopsparing nå op på 3,5 mio. kr., når han lader sig pensionere.

Det tvungne medlemskab af landets dårligste pensionskasse halverer dermed den formue, beredskabsmesteren skal leve af i alderdommen, og han går som pensionist glip af 8.500 kr. om måneden resten af livet - uanset hvor gammel han bliver.

Høje omkostninger


..

Læs også