Aktieeksperter borer dybt efter olie

Det økonomiske opsving går bedre end forventet, og derfor bør danskerne investere mere i energi, mener Nordea. Oprøret i Mellemøsten kan dog få olieprisen til at stige så markant, at det går galt.

Olieprisen ser ud til at bevæge sig kun én vej. Opad. Det får nu Nordens største bank, Nordea, til at ændre sin anbefaling til investorerne.

Siden 1. april har banken rådet formuende kunder til at købe flere energiaktier på bekostning af aktier i dagligvarer og luksusudstyr.

»Det er en regulær ændring i vores anbefaling,« konstaterer seniorstrateg Henrik Drusebjerg og understreger, at der ikke er tale om spekulation i urolighederne i Mellemøsten, hvor en række af verdens førende olieproducerende lande ellers risikerer at skulle lukke for hanerne, hvis oprøret breder sig, hvilket vil få prisen på olie til at stige yderligere.

»Selv om der findes en løsning i Mellemøsten, tror vi, at der vil være en stigende tendens i energipriser, fordi det økonomiske opsving tager fart. Ifølge de nøgletal, vi får i øjeblikket, ser opsvinget ud til at bide sig fast og faktisk være en smule stærkere, end vi havde kalkuleret med. Det er ikke vores oplevelse, at det er indregnet i indtjeningsforventningerne til energiselskaberne i dag,« uddyber Henrik Drusebjerg.

Den russiske oliesektor

..

Læs også