Voldgifter afgøres i Danmark

Samtidig med, at antallet af private voldgifter sidste år satte ny rekord, er Danmark i stigende grad blevet scenen for erhvervstvister, der skal afgøres langt uden for offentlighedens søgelys.

colourbox.com

Billige danske advokater er blevet en afgørende faktor for et stigende antal udenlandske virksomheder, der skal have afgjort tvister for store millionbeløb uden for offentlighedens søgelys.

På bare et år er antallet af internationale private voldgiftssager i Danmark steget med næsten 50 pct. ifølge tal fra Voldgiftsinstituttet.

I 2010 blev der således ført 28 større, komplicerede internationale voldgifter i Danmark med udspring til virksomheder i bl.a. Singapore, USA, Isle of Man, Sydafrika og Rusland. Den største sag drejede sig til en tvist på over 700 mio. kr.

Stik imod alle fordomme om dyre danske advokater er forklaringen på den stigende internationale opmærksomhed ifølge direktør Steffen Pihlblad, Voldgiftsinstituttet, bl.a., at danske advokater er billigere end advokater i f.eks. London. Samtidig anses danske advokater for generelt at være gode til sprog.

»Typisk i sådanne sager er den ene part en dansk virksomhed, der efter forhandlinger med den udenlandske modpart har fået medhold i, at sagen skal føres i Danmark.

Et godt ry


..

Læs også