Offentligt ansatte siger ja

Forlig: De omkring 600.000 offentlige ansatte i kommuner og regioner har stemt ja til, at de nye magre overenskomster for 2011 og 2012, der kun giver lidt ekstra på lønkontoen, skal træde i kraft.

Det står klart, efter forhandlingsfællesskabet KTO har offentliggjort afstemningsresultatet , som viser et overvældende ja til forliget hos samtlige berørte arbejdsgrupper.

»Jeg er glad for, at KTO's bestyrelse i dag har endelig godkendt KTO-forligene på både det kommunale og regionale område. Resultatet af afstemningen viser, at medlemmerne har haft en høj grad af realisme, når de har stemt om de historisk smalle forlig,« udtaler KTO-formand Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse og kalder resultatet »acceptabelt«.

Repræsentantskabet i KTO godkendte i marts forligene med både KL og Danske Regioner. Derefter har det været op til medlemmerne at stemme forliget i hus. Med 2,65 pct. i generelle lønstigninger inklusive udmøntning fra reguleringsordningen sikrer forligene reallønnen i det andet år, og allerede 1. januar 2012 er der aftalt en lønstigning på 1,81 pct. Også hos KL er man tilfreds med, at forliget er stemt i hus.

»De høje ja-procenter blandt lønmodtagerne afspejler en stor krisebevidsthed og en stor ansvarlighed i forhold til samfundsøkonomien,« siger Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

/ritzau/..

Læs også