De danske aktier begynder mandagen i rødt: Danske Bank er et af ganske få lyspunkter

Små oste koster Arla-ansatte jobbet

143 danske Arla- medarbejdere mister jobbet, idet Arla vil lukke mejerier for at forbedre sin konkurrenceevne.

143 medarbejdere på Arlas mejerier i Klovborg og Hjørring må snart se sig om efter nyt job, fordi Arlas ledelse vil samle osteproduktionen i Taulov og Nr. Vium. Målet er at opnå en besparelse på ca. 150 mio. kr. årligt, så Arla kan forbedre sin konkurrenceevne på det danske og det svenske marked.

Når det lige præcis går ud over de ansatte i Klovborg og Hjørring, skyldes det bl.a., at de to mejeriers oste simpelthen er for små til at passe ind i et moderne forbrugsmønster.

»Ost sælges i højere og højere grad enten som pakkeost eller som skiveskåret ost. Derfor betyder det noget, hvilken størrelse vi producerer ostene i på de enkelte anlæg,« forklarer Arla Foods' direktør, Dan Kolding, som har ansvaret for koncernens produktion af oste.

Mejeriet i Taulov kan producere store, aflange oste, hvor det ikke er nødvendigt at skære så mange ender og kanter fra, hvis osten skal sælges i skiver. I Taulov måler osteblokkene 38 gange 76 centimeter, mens de i Hjørring måler 30 gange 30 centimeter, og forskellen føles formentlig større end nogensinde for de berørte medarbejdere, efter at ledelsen onsdag offentliggjorde sin plan.

Foran i jobkøen

..

Læs også