De danske aktier begynder mandagen i rødt: Danske Bank er et af ganske få lyspunkter

Udlandet lokker med garantier

Bedre garantier end de danske for bankindskud i Irland og Tyskland kan give kapitalflugt.

Betydeligt bedre garantier for indskud på bankkonti i Irland og Storbritannien end i Danmark kan komme til at virke som en magnet for især større danske virksomheder.

Det forudser adm. direktør for netportalen Mybanker, John Norden, der oplyser, at firmaets tyske afdeling på kort tid har foranlediget flytning af sammenlagt omkring 380 mio. kr. til en række tyske pengeinstitutter.

Selv om alle pengeinstitutter i EU af konkurrencehensyn skulle være sikret den samme garanti på 100.000 euro (ca. 745.000 kr., red.) for bankindskud, har den nyindsatte regering i Irland derudover garanteret for såkaldt seniorgæld, der er professionelles indlån. Det dækker samtidig også privates indskud. I Tyskland har pengeinstitutterne en gensidig garantiordning som en overbygning på de 100.000 euro.

»Ganske vist kan små og mellemstore virksomheder i Danmark bare fordele deres indskud på en række banker og dermed komme ned under grænsen for garantien. Men for store virksomheder med en kapital på måske 50-100 mio. kr. er de udenlandske pengeinstitutter ekstra tillokkende,« siger John Norden.

42 pct. klar til bankskift

..

Læs også