Matadorer jagter milliard-byggeri

De to kriseramte ejendomsinvestorer Ole Vagner og Jens Schaumann har slået sig sammen i håb om at få fingre i en stor ejendomsportefølje ved Københavns Lufthavn. Ejendommene, der blandt andet huser SAS' domicil, har en værdi på over 1 mia. kr., men Fjordbank Mors, der hænger på udlånene, vil hellere end gerne af med de mange mursten.

De to underskudsplagede ejendomsmatadorer Jens Schaumann og Ole Vagner har slået sig sammen i håb om at overtage en større samling ejendomme for en værdi på over 1 mia. kr. klos op ad Københavns Lufthavn.

Alliancen mellem de to ejendomsinvestorer har vakt stor opsigt i branchen, da begge har haft økonomiske udfordringer på det seneste.

Vagner slås således med store underskud i sit svenske ejendomsselskab og har solgt sine aktier i Nordicom med et stort tab, mens Jens Schaumann kæmper for at redde sit børsnoterede ejendomsselskab, Schaumann Properties, som har en negativ egenkapital på over 500 mio. kr.

»Konkursboet har iværksat en budproces. Så der har de indsamlet nogle bud fra blandt andet os. Det ligger i et aktieselskab. Så det, som vi byder på, er aktierne. Der er mange gode ting på markedet i øjeblikket. Den, synes jeg, er rigtig interessant. Og nu kender jeg den også indgående. Det var mig selv, som i sin tid havde lavet obligationsudstedelsen til ejendommene,« siger Ole Vagner.

Fortid i Keops

..

Læs også