De danske aktier begynder mandagen i rødt: Danske Bank er et af ganske få lyspunkter

Bekostelig opsparing udhuler din pension

Det kan være meget dyrt at spare op til pensionen i en af de tvungne ordninger. Udgifterne til administration svinger enormt, og det påvirker i høj grad afkastet.

Flere tusinde danskere får hvert år rundbarberet deres tvungne pensionsopsparinger, fordi omkostningerne til at administrere dem ligger på et højt niveau.

Værst ser det ud for de 17.000 danskere, der sparer op i Finanssektorens Pensionskasse. Her udgjorde omkostningerne til administration sidste år 2.422 kr. pr. medlem. Det er næsten otte gange mere end i Industriens Pension, som med omkostninger på 316 kr. pr. medlem er landets billigste pensionskasse.

»Vores kundekreds er begrænset, og derfor er det svært at bringe omkostningerne pr. medlem ned. Samtidig forlanger medlemmerne i høj grad valgfrihed og individuel rådgivning, og det koster,« siger Steen Jørgensen, adm. direktør i Finanssektorens Pensionskasse.

Industriens Pension glæder sig over at kunne tilbyde branchens billigste pensionsordninger, fordi lave omkostninger er vigtigt for medlemmerne.

Sammen med de opnåede afkast afgør det, hvor meget de enkelte medlemmer i sidste ende får i pension.

»Vi har mange medlemmer, og derfor har vi haft mulighed for at lave gode it-systemer, hvilket er alfa og omega i bestræbelserne på at have en billig drift,« siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

..

Læs også