De danske aktier begynder mandagen i rødt: Danske Bank er et af ganske få lyspunkter

Børsernes smertefulde vokseværk

Fusioner: Wall Street vil hellere fusionere med tysk rival end med sin amerikanske Nasdaq-konkurrent, mens Singapores frieri til kollegaen i Sydney fik den kolde skulder. Fusioner ses som eneste vej frem for verdens store børser, men national prestige står på spil.

Savannah En fusionsbølge fejer i disse måneder hen over verdens store børser fra Australien over Singapore, Moskva og Frankfurt til den bedst kendte af alle branchens medlemmer på New Yorks berømte Wall Street.

Bølgen, der i første omgang mindede om en økonomisk tsunami, da ivrige købere i løbet af få måneder smed mere end 20 mia. dollars på bordet for at forvandle konkurrenter til partnere, er imidlertid løbet ind i vejspærringer, der for mere end en enkelt deltager kan vise sig at blive uoverstigelig.

Samtidig har den største af alle fusionerne mellem Deutsche Börse i Frankfurt og New York Stock Exchange på sydspidsen af Manhattan udviklet sig til noget, der minder om en verbal nævekamp. Mere eller mindre seriøse argumenter flyver gennem den forårslune luft, efter at en af Wall Streets konkurrenter har forsøgt at sætte en kæp i hjulet for de transatlantiske planer.

Ikke et nyt fænomen

..

Læs også