Stigende metalpriser pressede Pandora

Det danske C20-indeks sneg sig onsdag i den sene handel til et plus på 0,1 pct. til 465,57, mens de europæiske markeder steg 0,9-1,2 pct. ved dansk lukketid.

Pandora endte endnu en gang i bunden af eliteindekset, da stigende metalpriser bekymrede investorerne. Uden for C20-regi var Bang & Olufsen aktuel med kvartalsregnskab, som blev godt modtaget af investorerne.

»Markedet begyndte onsdagen lidt svagt, men rettede sig i løbet af handelen, da regnskabet for 1. kvartal fra den amerikanske storbank JPMorgan var med til at støtte markederne. Investorerne forholdt sig dog lidt forsigtige, da stigende råvarepriser frygtes at kunne hæmme den globale vækst. Derudover forholdt man sig også fortsat afventende, indtil regnskabssæsonen for alvor kommer i gang. I Danmark var fokus på Bang & Olufsen, og stigningen efter selskabets regnskab virker som en overreaktion,« siger chefrådgiver hos Nordea Claus Paaske Larsen.

Bang & Olufsen steg 8,3 pct. til kurs 78. Elektronikkoncernen aflagde regnskab for sit forskudte 3. kvartal, da omsætningen var en spids over analytikernes forventninger, mens driftsresultatet lå en smule under.

Chefanalytiker i Jyske Bank, Rune Møller, vurderer, at udviklingen i Bang & Olufsens kerneforretning, audio/video, var gået bedre end ventet.

»Omsætningen svarer til en vækst på 10 pct. i forhold til samme periode sidste år. Væksten i omsætningen er primært drevet af en kraftig vækst i Automotive-segmentet på 123 pct., mens omsætningen i kerneforretningen også overraskede os positivt med en nulvækst mod vores forventning om en nedgang på 6 pct.,« skriver Rune Møller.

Jyske Bank fastholder anbefalingen "reducer" af B&O-aktien. Banken ser fortsat en stor risiko i, at B&O ikke har formået at holde dampen oppe med produktlanceringer.

Selv om Bang & Olufsen sælger flere produkter i Asien end nogensinde før, er der fortsat uforløst potentiale i flere af de nye markeder. Det vurderede topchef i B&O, Tue Mantoni, over for Ritzau Finans.

Pandora faldt 2,0 pct. til kurs 232. Med henvisning til de stigende priser på sølv sænkede Nordea Markets kursmålet på Pandora til 325 kr. fra tidligere 350 kr.

»Prisfastsættelsen oven på den seneste tids fald er blevet yderst attraktiv, hvilket understøtter det langsigtede kurspotentiale i aktien,« skriver Nordea, der gentog anbefalingen "køb" af aktien.

Også Jyske Bank mener, at investorerne har været lidt for hårde ved aktien på det seneste.

»Vi anerkender, at de høje råvarepriser er et stigende problem for selskabet, men finder den seneste tids kursfald noget overgjort. Vi ser derfor kursfaldet som en god mulighed for at investere i Pandora-aktien til en attraktiv kurs,« skriver senioranalytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank.

A.P. Møller - Mærsk endte 0,7 pct. højere i kurs 49.040. Shippinganalysefirmaet Drewry venter et fald i containerraterne på øst-vest ruterne på 13,2 pct. i 2011, og branchen vil dermed få svært ved at tjene penge i år, påpegede shippinganalysefirmaet.

Novozymes tabte 2,1 pct. til kurs 809,5. Det franske finanshus Cheuvreux sænkede sin anbefaling på Novozymes-aktien til "underperform" fra "outperform".

Læs også