Lundbeck-partners topchef kæmper for sit job

Lundbecks amerikanske partner Forest Laboratories er i fare for at miste sin topchef og bestyrelsesformand, Howord Solomon, efter de amerikanske myndigheder har krævet, at han ekskluderes fra de føderale sundhedsprogrammer.

Myndighedernes beslutning følger i kølvandet af et forlig, som Forest Laboratories indgik i september sidste år med det amerikanske justitsministerium. Dengang betalte Forest Laboratories 313 mio. dollar for at forlige sager, herunder civile søgsmål, om blandt andet ulovlig markedsføring af antidepressivet Celexa til børn og unge samt returkommission til læger, der udskrev antidepressiverne Lexapro og Celexa, skriver nyhedsbureauet AP. Begge lægemidler har Forest Labs indlicenseret fra Lundbeck.

Howord Solomon modtog en skrivelse tirsdag om de amerikanske myndigheders beslutning og har fået 30 dage til at svare på, hvorfor han i givet fald ikke skal ekskluderes. Ender sagen med eksklusion, må Howord Solomon træde tilbage fra sin hverv som administrerende direktør og bestyrelsesformand, oplyser Forest Labs i en børsmeddelelse...

Læs også