Parken-boss risikerer fængsel

Parken anmeldt for kursfifleri, der skulle være foregået, mens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard scorede millioner på at indløse sine optioner.

Larsen Stine Flemming Østergaad og Jørgen Glistrup ved Flemming Østergaards afskedsreception i Parken. Foto: Stine Larsen Foto: Stine Larsen

Samtidig med massiv ledelsesuro i Parken Sport & Entertainment er selskabet under efterforskning i en alvorlig sag om kursmanipulation.

Sagen kan i yderste konsekvens føre til fængselsstraf mod den tidligere direktør Jørgen Glistrup, men også tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard risikerer at blive inddraget.

Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer, at Finanstilsynet meldte Parken og selskabets tidligere direktør Jørgen Glistrup til bagmandspolitiet for kursmanipulation i august sidste år for handler med egne aktier i perioden fra november 2007 til oktober 2008.

Netop i denne periode købte Parken massivt op af egne aktier, og det lykkedes for en tid at bremse et voldsomt kursfald.

For daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard betød det, at han i april 2008 kunne indløse sine aktieoptioner og sælge aktierne tilbage til Parken med en gevinst på over 15 mio. kr. - et halvt år senere ville optionerne have været værdiløse, og kursen har aldrig siden genfundet sit tidligere niveau...

Læs også