Sådan vil CSC vende underskud til overskud

Vækst på outsourcing, egne applikationer til skyen og gensalg af systemer, som CSC allerede har udviklet. Ny strategi fra firmaets nye topchef skal vende røde tal til sorte i Danmark.

Foto: Sofus Comer

"På den lange bane kan vi ikke holde til, at vi kun har sorte tal i Norge og Sverige, mens CSC i Danmark har aflagt nogle utilfredsstilende regnskaber de senere år."
 
Det siger Carsten Lind, som siden september har været CSC's øverste chef i Norden, administrerende direktør i Danmark og bestyrelsesformand for CSC's norske og svenske forretning.
 
Han fortæller, at den nye nordiske direktion har brugt en del tid på at udarbejde en strategi for firmaet, som blandt andet skal vende røde danske tal til sorte.
 
"Vi har ikke vundet nok ny forretning, og vi har også kunnet mærke, at eksisterende kunder udviser en vis tilbageholdenhed," siger han.
 
Men CSC er et globalt firma med 90.000 ansatte, og selvom sidste finansår på ingen måde var et godt år for CSC Danmark, blev året på globalt plan et af de bedste i mands minde for virksomheden, siger han.   
 
Nogle af CSC's aftaler med kunderne betyder, at en eventuel reduktion af kundernes forretning modsvares i lavere omkostninger til de services, som drives fra servercentrene hos CSC, som dermed ganske enkelt tjener mindre.   
 
"Det smitter jo af på os og viser i virkeligheden, at vores tjenester og leverancer virker, fordi kunderne får justeret deres omkostningsniveau i forhold til deres vækst eller mangel på samme," siger Carsten Lind.
 

Skal vinde mere business

..

BRANCHENYT
Læs også