Beholder sin garanti: Niels vil have sikkerhed

Den 54-årige Niels Schmidt har valgt at holde fast i sin pensionsgaranti, selv om det ifølge Bankpension er en dårlig idé.

Han vil hellere have fugle i hånden end fugle på taget.

»De anbefaler, at jeg opgiver garantien, og det ser da også lovende ud. De har sendt et brev, hvor der står, at jeg vil få pristalsreguleret mine pensioner og få et årligt beløb, hvis jeg opgiver garantierne,« siger Niels Schmidt.

En nærlæsning af brevet overbeviste ham dog om, at han ikke skal følge anbefalingen. Derfor holder han fast i garantien.

»Man kan i brevet se, at pensionsudbetalingerne også kan falde, og jeg er indrettet sådan, at jeg gerne vil vide, hvad jeg har,« siger Niels Schmidt.

Samtidig er han i en situation, hvor den mulige gevinst ikke i praksis gør den store forskel, mens det mulige tab vil gøre ondt.

»Jeg får også førtidspension og ligger lige på grænsen. Hvis jeg får mere fra Bankpension, vil min førtidspension blive reduceret. Samlet set får jeg derfor ikke mere ved at opgive garantien, men jeg risikerer, at pensionen pludselig falder drastisk,« siger han.

Han var oprindeligt ansat i Esbjerg Bank, som blev overtaget af Varde Bank og siden Sydbank, men Niels Schmidt blev syg og måtte opgive sit skånejob. Derfor får han førtidspension og ca. 12.000 kr. om måneden før skat fra Bankpension.

»Mit valg er ikke endegyldigt. Jeg kan ændre mening om fem år, hvis der sker noget drastisk. Det tror jeg dog, at jeg ikke gør, for jeg kan lide at vide, hvad jeg har,« siger Niels Schmidt.

Læs også