Opgiver sin garanti: Bjarne vil have mere i pension

Den 63-årige Bjarne Buchardt har valgt at følge anbefalingerne fra Bankpension om at give slip på sin pensionsgaranti, også selv om han dermed risikerer at få mindre udbetalt, når han om godt et år bliver pensionist.

»Jeg har fået et prognosebrev fra pensionskassen, hvoraf det fremgår, at jeg forventeligt får 20 pct. mere i afkast ved at opgive garantien - afkastet er så ikke længere sikkert,« siger Bjarne Buchardt.

Såfremt forventningerne bliver indfriet, får han ca. 130.000 kr. om året i pension før skat i stedet for 107.000 kr. Det er så attraktivt, at Bjarne Buchardt gerne påtager sig risikoen - ikke mindst fordi han i forvejen er dækket godt ind.

»Jeg har en tjenestemandspension, som er 100 pct. sikker., og nogle pensionsopsparinger ved siden af. Samtidig sidder vi i et gældfrit hus. Derfor tør jeg godt løbe risikoen,« siger Bjarne Buchardt, som har sin pension fra en ansættelse i Varde Bank og Sydbank.

Tjenestemandspensionen har han optjent, efter at han i 1995 skiftede branche og blev ansat i Ribe Stift. På det seneste har han som efterlønner arbejdet med at lave annoncer og tage billeder for den lokale Danbolig-ejendomsmægler.

»Indtil nu har ca. halvdelen af min pension været investeret i aktier og halvdelen i obligationer, men hvis jeg fastholder min garanti, vil deti fremtiden kun være muligt at placere 5 pct. af formuen i aktier. Så er der ingen udsigt til ordentlige afkast,« siger Bjarne Buchardt.

Læs også