BankInvest har ramt guld i Vietnam

Det er lykkedes for selskabet af få mange prominente navne med i lokalt selskab.BankInvest ejer i dag over 10 pct. af Vietnams største fødevarevirksomhed.

Kapitalforvalteren BankInvest har ramt en sand guldåre i Vietnam. En investering på 260 mio. kr. i det nu børsnoterede konglomerat Masan Group er på godt to år blev mere end seksdoblet. Og det er lykkedes at tiltrække nogle af verdens store kapitalfonde og private rigmænd som investorer. Gennem sin anden vietnamesiske fond, PENM II, har BankInvest over to omgange investeret henholdsvis 27 og 22 mio. dollars i den vietnamesiske virksomhed. Første gang i december 2008 og anden gang i oktober 2009. Oprindeligt var Masan Group udelukkende en fødevarevirksomhed. I dag omfatter konglomeratet tre ben med fødevarer, en bank og senest minedrift.

»Vi har haft en heldig hånd med den investering, og de seneste transaktioner beviser heldigvis, at det ikke kun er papirpenge. De øvrige investorer i enten datterselskaberne eller det børsnoterede selskab omfatter grupper som Texas Pacific Group, IFC (Verdensbanken, red.), to gange Goldman Sachs, KKR og Richard Chandler fra New Zealand. De er alle kommet ind efter os,« siger direktør Hans Christian Jacobsen fra Private Equity New Markets, PENM.

Sammen med sin makker Lars Kjær, der blandt andet tidligere har arbejdet for Carlsberg, finder de to egnede investeringer til investorerne i BankInvest. Og udelukkende i Vietnam. I modsætning til i Europa og USA elsker asiaterne konglomerater. I Europa mener analytikere og investorer ikke, at en ledelse kan overskue mere end en forretning. I Asien er det lige omvendt. Her tager man udgangspunkt i en dygtig ledelse. Og hvis den kan sælge fødevarer, kan den også sælge andre ting.

Atypisk tankegang


..

Læs også