Millioner til fyret DSB-chef

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har har bedt DSB's bestyrelse om at genoverveje vilkårene i forbindelse med fyringen af direktør Søren Eriksen.

Af DSB's årsrapport fremgår, at Søren Eriksen ud over sin normale løn på 4 mio. kr. sidste år ekstraordinært fik en bonus på 1 mio. kr. og 700.000 kr. i resultatløn. DSB bekræfter desuden over for DR Nyheder, at Søren Eriksen har fået 4 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse, mens det er uklart, om der yderligere er en lønnet opsigelsesperiode.

Ifølge transportministeren bør Søren Eriksen ikke forlade DSB med alle disse penge. Især ikke når det står klart, at DSB efter det reviderede regnskab står med et underskud på 551 mio. kr. i 2010.

»Jeg går da ud fra, at når regnskabet har ændret sig fuldstændigt i den seneste måned, må det indgå i overvejelserne, når man forhandler om at bringe ansættelsesforholdet til ophør,« siger Hans Christian Schmidt.

Han understreger, at DSB's bestyrelse aftaler løn og bonus med den tidligere direktør, men afventer en redegørelse fra DSB's bestyrelse senest i morgen.

/ritzau/

Læs også