Pandora smykkes med opjustering

Den danske smykkekoncern havde en vækst i omsætningen på 40 pct. gennem de første tre måneder af 2011.

Efter en periode med store dyk i aktiekursen og spekulationer om udviklingen i selskabet vælger smykkekoncernen Pandora selv at skrue op for forventningerne til årets salg.

Forudsigelsen korrigeres nu til et løft i årets omsætning på minimum 30 pct. - mod før ikke mindre end 25 pct.

Opjusteringen baseres på foreløbige tal for udviklingen i første kvartal 2011, der viste en vækst i salget på over 40 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Overskuddet før renter, skat og afskrivninger var på over 40 pct., som også er forudsigelsen for hele det nuværende år.

Pandora skriver i en børsmeddelelse, at bestyrelsen har besluttet at opdatere forventningerne med »baggrund i selskabets pligt til at udvise omhu over for vores aktionærer ved at sikre, at nøjagtige oplysninger er tilgængelige for markedet«.

Mandagens opjustering løftede også Pandora-aktien på den danske fondsbørs, Nasdaq OMX Copenhagen, efter at kursen i en periode har været under pres, og fredag lukkede i det laveste niveau siden børsintroduktionen i efteråret 2010.

Hastigt stigende guld- og sølvpriser har været med til at skabe usikkerhed om, hvorvidt Pandora vil være i stand til at sikre fortsat vækst.

Selskabet svarer altså nu igen ved at præcisere udviklingen.

»På baggrund af den positive udvikling i første kvartal har bestyrelsen valgt at opjustere selskabets forventning til årets omsætning og samtidig fastholde forventningerne til indtjeningen. Ønsket er dermed at sikre, at aktionærerne har ensartet og præcis information at vurdere selskabet ud fra,« siger kommunikationschef Kasper Riis, Pandora.

Det endelige kvartalsregnskab for Pandora offentliggøres først den 19. maj.

Den børsnoterede koncern designer, producerer og markedsfører smykker, der afsættes i 55 lande.

Virksomheden, som blev stiftet i 1982, omsatte i 2010 for 6,7 mia. kr.

Læs også