Grænsehandel styrer mod rekord

Danskerne køber nu varer i Sverige og Tyskland for knap 10 mia. kr. om året, viser ny undersøgelse. Det er langt mere end hidtil antaget, og Dansk Erhverv opfordrer Skat til at revurdere omfanget.

Danske forbrugere slæber langt flere varer hjem fra indkøbsture i Sverige og Tyskland end alle hidtidige officielle tal viser. En ny undersøgelse viser, at grænsehandelen er nået op på knap 10 mia. kr., og det tangerer ifølge Dansk Erhverv en rekord.

Ifølge de seneste tal fra Skat udgør grænsehandelen dog kun 3 mia. kr. Men de tal baseres kun på køb af nydelsesmidler, og ikke på mange andre varegrupper, der ifølge detailhandelen topper på familien Hansens og Jensens indkøbslister.

Derfor opfordrerer Dansk Erhverv nu kraftigt Skat til at revurdere omfanget af grænsehandelen.

»Den har nået et omfang, hvor den koster en betydelig del af omsætningen i danske butikker,« siger chefkonsulent Mette Feifer, Dansk Erhverv.

»Udover arbejdspladser går det ud over indtægterne til statskassen. Derfor er grænsehandelen blevet et samfundsproblem,« siger Mette Feifer, der opfordrer politikerne til at tænke sig om to gange, inden de øger de danske afgifter.

Fedtafgift øger handel

..

Læs også