Sandhedens time

Efter massive underskud og to kapital- tilførsler skal SAS bevise, at selskabet kan tjene penge. Ledelsen forventer det første overskud i flere år.

2011 bliver afgørende for SAS. Efter flere med voldsomme tab, nedskæringer og spareprogrammer skal selskabet bevise, at det er levedygtigt og kan tjene penge. To kapitaltilførsler med de tre skandinaviske stater som garant har givet SAS kunstigt åndedræt, men der er ikke flere penge at hente fra den side. Ledelsen i flyselskabet er imidlertid overbevist om, at dette år bliver et vendepunkt med overskud, der kan skabe grundlag for vækst.

»Nu skal SAS klare sig selv. Det er slut med nye kapitaltilførsler, så længe staterne er storaktionærer. Det vil blive opfattet som statsstøtte,« siger Peter Falk, direktør i Dansk Aktie Analyse.

SAS slår da også fast, at selskabet har et solidt finansielt beredskab til at klare de kommende års udfordringer. Samtidig lover selskabet overskud i 2011, selvom der er hård konkurrence på det norske marked, der er hjemmebane for SAS.

»Vi får overskud i år. Kun store og uforudsete begivenheder som en langvarig askesky eller andre hændelser, vi ikke er herre over, kan true et positivt resultat i 2011,« siger John Dueholm, vicekoncernchef i SAS.

Core SAS

..

Læs også