Pandora i centrum på nyhedsfattig dag

C20-indekset steg tirsdag 0,2 pct. til 458,24, mens de store europæiske markeder lå med stigningerne på 0,2-0,9 pct. ved dansk lukketid.

Opmærksomheden søgte i nogen grad rettet uden for Danmarks grænser, hvor flere selskaber, som er relevante for danske selskaber, fremlagde regnskaber. På den hjemlige front var investorerne fortsat i tvivl om, hvilket ben de skulle stå på med hensyn til den svingende Pandora-aktie.

»Tirsdag var en ret stille dag uden de store nyheder. Pandora var fortsat i fokus, efter at selskabets ledelse mandag var ude med en opjustering af omsætningsprognosen, og vi er egentlig lidt overraskede over, at aktien er faldet tilbage igen efter opjusteringen,« siger chefrådgiver Mikael Borre fra Nordea.

Pandora lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 211,8 efter både at have været i toppen og bunden af C20 i tirsdagens handel. De vilde udsving skyldtes fortsat udviklingen i guld- og sølvpriserne ifølge analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

»Det er den bedste forklaring, jeg kan komme med. Især sølvpriserne er steget kraftigt - med 120 pct. - det seneste år, og bare siden det seneste regnskab i midten af marts, er de steget yderligere 20 pct. Der er helt klart nogen, der stadig er usikre på, hvilken indflydelse det får for udviklingen i Pandora fremadrettet,« siger Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk faldt 0,5 pct. til kurs 650,5. Den schweiziske medicinalgigant Novartis kom bedre ud af 1. kvartal end ventet, men lavere end samme periode året før. Overskuddet blev hentet hjem med baggrund i en omsætning, der overgik analytikernes forventninger.

Lundbeck tabte 1,0 pct. til kurs 125,2. Det amerikanske medicinalselskab Forest Labs, der er forhandler af Lundbecks Lexapro, fremlagde regnskab for sit 4. kvartal. Salget af Lexapro steg til knap 595 mio. dollar fra 556 mio. dollar. For 2012 venter Forest Labs et salg af Lexapro på årsbasis på lige over 2 mia. dollar, hvilket er 10 pct. lavere end salget i 2011.

A.P. Møller - Mærsk faldt 0,2 pct. til kurs 47.840. Containerrederierne oplevede et gevaldigt indtjeningshop i 2010 på markant bedrede rater, men det varer ikke ved. Det vurderede Alphaliner i et nyhedsbrev.

DSV endte 0,5 pct. højere i kurs 125,6. Rabatten på DSV i forhold til konkurrenten Kuehne & Nagel er for stor. Det vurderede Alm. Brand Markets, der opjusterede kursmålet til 150 kr. fra 135 kr. og fastholdt anbefalingen "køb".

Carlsberg steg 1,0 pct. til kurs 587. Den britisk-sydafrikanske bryggerigigant SABMiller solgte i 4. kvartal, der sluttede ved udgangen af marts, mere pilsnerøl end i samme kvartal sidste år, og end analytikerne havde ventet. Et af de steder, hvor SABMiller er head-to-head med Carlsberg, er i Rusland, og der oplevede SABMiller en vækst på 1 pct. for året som helhed.

Genmab faldt 0,3 pct. til kurs 54,6. Genmab har udvidet forskningssamarbejdet med sin amerikanske partner Seattle Genetics, så det omfatter et nyt cancertarget udtrykt i en lang række blodkræftsygdomme og tumorer.

Læs også