Kursfald grundet øget risikoappetit

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med kursfald, idet investorerne øgede risikoappetitten efter mandagens solide aktiefald.

Investorerne brugte tirsdagen til at fordøje mandagens nyhed om, at kreditratingbureauet Standard & Poors sænkede udsigterne for den amerikanske kreditværdighed. Den sure stemning blandt de fastforrentede papirer blev understøttet af bedre tal end ventet for det amerikanske boligmarked.

Den toneangivende, 10-årige statsobligation lukkede tirsdag 0,31 point lavere i kurs 95,55 med en effektiv rente på 3,50 pct.

Tirsdag formiddag kom den første opgørelse for PMI-erhvervstillidsbarometeret i eurozonen, som viste en fremgang til 57,8 i april sammenlignet med 57,6 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til 57,0 i april.

Der kom tirsdag eftermiddag tal for det amerikanske boligmarked, hvor påbegyndt boligbyggeri viste en fremgang på 7,2 pct. til 549.000 enheder i marts sammenlignet med et oprevideret fald på 18,5 pct. i februar. Analytikerne havde ventet en mindre fremgang til 520.000 enheder i marts. Der kom også tal for byggetilladelser, som viste en kraftig stigning på 11,2 pct. til 594.000 enheder i marts sammenlignet med analytikernes forventninger om en marginal fremgang på 1,1 pct. i marts.

»Der er fortsat tale om meget lave niveauer for både påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser. Den underliggende trend viser dog en stabil udvikling med en moderat fremgang, eftersom vi ramte de absolutte lavpunkter for et par år siden,« siger økonom Richard DeKaser hos Parthenon Group til Bloomberg News.

Grækenland var tirsdag formiddag aktuel med en auktion på samlet set 1,63 mia. euro, hvilket blev ganske pænt overtegnet med 3,5 gange. Renten på obligationer med 13 ugers løbetid fik en rente på 4,10 pct. sammenlignet med en rente på 3,85 pct. ved den seneste auktion.

Læs også