Cykliske selskaber ledte solide stigninger

Følg aktiekurserne online Ritzau FinansDet danske C20-indeks fulgte onsdag stigninger i de europæiske markeder på 2,0-2,9 pct. til en stigning på 1,8 pct. til 466,27.

Det var især de cykliske aktier, der førte an i stigningerne, mens den hårdtprøvede Pandora-aktie endte i toppen af eliteindekset. Vestas-aktien trodsede derimod den positive tendens i markedet. Stærke amerikanske regnskaber understøttede den positive stemning.

»De pæne stigninger onsdag blev skabt fra flere sider. Der kom en stribe gode regnskaber tirsdag aften fra USA, og det blev fortsat af flere europæiske selskaber onsdag. Især de cykliske aktier klarede sig godt, hvilket blev ført an af FLSmidth efter en opjustering af omsætningsprognosen for helåret hos den finske konkurrent Metso. Derudover var der generelt interesse for de finansielle aktier, efter en obligationsauktion i Spanien forløb vellykket,« siger aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank.

Pandora endte 6,0 pct. højere i kurs 224,5, mens ingeniørkoncernen FLSmidth steg 4,3 pct. til kurs 444,5. Begge selskaber var i fokus onsdag som følge af de stigende råvarepriser.

Vestas faldt 3,4 pct. til kurs 178,3. Vindmølleproducenten fik ellers en ordre på 58 V90-1.8 MW-møller, i alt 104 MW, til et unavngivent vindmølleprojekt i Canada. Heller ikke kundens navn blev offentliggjort. Derudover fik den tyske konkurrent Repower ligeledes en ordre fra Canada på 30 MW.

Carlsberg steg 1,0 pct. til kurs 593. Den hollandske konkurrent Heinekens vækst i ølvolumen overgik analytikernes forventninger, mens væksten i omsætningen var lavere end forventningerne. Det fremgik af selskabets trading update for 1. kvartal. Problemet var tilsyneladende det såkaldte prismiks. Det vil sige, at salget blev øget i mængder, men det skete til billigere priser. Heineken steg 0,3 pct.

Sydbank blev løftet 0,9 pct. til kurs 144,1. Sydbanks aktionærer kan se frem til et stigende overskud i årene fremover, men regnskabet for 1. kvartal på tirsdag vil næppe vække den store jubel. Sådan lød forudsigelsen i en prognose fra SME Direkt baseret på estimater fra de analytikere, der følger banken.

Novozymes steg 0,4 pct. til kurs 825,5. Novozymes Biopharma ser et uforløst potentiale for salg af selskabets kunstigt fremstillede albumin, Albucult, til sårhelings produkter. En af Novozymes kunder - det amerikanske medicinalselskab Neomend - nærmer sig en europæisk lancering af stoffet Progel Platinum, og dermed vil Novozymes for første gang levere ingredienser til et sårhelingsprodukt.

Bavarian Nordic faldt 0,5 pct. til kurs 103. Medicinalselskabet satser på at få samtlige 1.200 forsøgspatienter igennem fase III-studiet af prostatacancervaccinen Prostvac inden for et år for at fremskynde et salg af vaccinen. Det fortalte adm. direktør Anders Hedegaard til Bloomberg News.

Bang & Olufsen steg 4,0 pct. til kurs 79. Analytikerne havde efter regnskabet for 3. kvartal fra B&O justeret deres forventninger til hele regnskabsåret. Det viste en sammenstilling fra SME Direkt. Forventningerne til omsætningen hos syv analytikere blev sænket til 2.885 mio. kr. mod 2.991 mio. kr. ved 3. kvartalsregnskabet. Forventningerne til resultat før skat blev rykket ned til 47,3 mio. kr. fra 51 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også