Benzin bliver igen dyrere

Dårligt nyt: Danskerne er ved at vænne sig til daglige prisstigninger på benzin, og i dag koster en liter benzin 45 pct. mere, end den gjorde på samme tid sidste år. Der er dog ikke noget, som tyder på, at udviklingen vender.

»Den centrale faktor er selvfølgelig olieprisen, som vi forventer vil falde en smule sidst på året, men dollarkursen har også indflydelse på den danske pris på benzin, og da vi forventer, at dollarkursen vil blive styrket, så viser vores prognoser, at benzinprisen vil ligge på omkring 13.30 kr. sidst på året,« siger Ib Fredslund Madsen, seniorstrateg hos Jyske Bank.

I dag er listeprisen på en liter 95 oktan blyfri benzin 12,70 kr. Prisen på olie har været den altoverskyggende årsag til de voldsomme stigninger i benzinprisen, og Ib Fredslund Madsen forklarer, at prisen vil blive presset yderligere op.

»Det er jo efterspørgsel og udbud, der bestemmer olieprisen og vi må sige, at vi er kommet ud af krisen med øget efterspørgsel. Hvis vi kigger på udbuddet, så har den geopolitiske usikkerhed i Mellemøsten været med til at reducere udbuddet, så oliepriser på over 100 dollars er kommet for at blive,« forklarer han.

Ifølge Jyske Banks prognose vil prisen på råolie stige fra sit nuværende niveau på 109 dollars og ramme en foreløbig maksimumspris på 115 dollars. Derefter vil øget produktion fra Saudi Arabien få prisen til at falde en smule mod slutningen af året.

epn

BRANCHENYT
Læs også