Bøn til Skat: Giv os afgifter

Grænsehandelen med billige træpiller til danske boliger er eksploderet. Der kan være op imod 2.500 kr. at spare. Og så kan man nøjes med at ringe efter dem.

»Giv os afgifter, så vi kan få dette vanvid stoppet«

Nødråbet kommer fra indehaveren af syv danske butikker i familiefirmaet Højlund Mølle, Claus Hansen, der netop har etableret en grænsehandel i Harrislee nord for Flensborg med kun én slags vare på hylderne: Træpiller og atter træpiller.

Danske boligejere brænder, ifølge Højlund Mølle, årligt 500.000 tons træpiller af i deres stokerfyr, og med et forbrug på seks-ti paller til et almindeligt parcelhus kan der være op imod 2.500 kr. at spare om året, hvis man køber pillerne i Tyskland frem for i Danmark.

Og så kan man oven i købet nøjes med at ringe efter dem.

I besparelsen er der indregnet de omkring 800 kr., som en vognmand kræver for at køre paller med piller til en adresse på Fyn eller i Sønderjylland. Bor man længere væk, vil transporten selvsagt blive dyrere.

Hemmeligheden er, at der i Tyskland kun skal betales syv pct. i moms af sådanne livsnødvendige fornødenheder. Dermed spares der 18 pct. i forhold til dansk moms.

Afgiftsfrie varer


..

BRANCHENYT
Læs også