Skatte-skandale er ved at gentage sig

Pinligt: Et nyt lovbrud er begået, men hvor mange er ramt, og hvem har ansvaret? Hvis regeringen ikke går på jagt efter svarene hurtigt, risikerer den at gentage en pinlig fejl, lyder kritikken.

Mens landets boligejere bliver snydt for millioner af kroner i ejendomsskat og snart må se deres klagesager falde for forældelsesfristen, har Kammeradvokaten brugt fire måneder på… ingenting.

Så barsk er kritikken oven på den 15 sider lange redegørelse, som kammeradvokat Kim Lundgaard Hansen i sidste uge afleverede i Indenrigsministeriet.

Redegørelsen fastslår nemlig blot, at Aarhus Kommune brød paragraf 1, stk. 4 i ejendomsskatteloven, da kommunen undlod at trække andelsboligforeningen Alboas tilkendte fradrag for byggemodning fra i grundskatteloftet ved at henvise til, at foreningen i forvejen havde fået omberegnet sin grundværdi. Det har resulteret i en årlig overbeskatning på mere end 100.000 kr.

Sagen opstod, da Alboa færdigbyggede en andelsboligforening i 2007 med en grundværdi på 27,6 mio. kr. Takket være regeringens skatteloft kan grundens værdi nedsættes til det niveau, der var gældende, da skatteloftet blev indført, og i Alboas tilfælde førte det til en såkaldt omberegnet grundværdi på knap 20 mio. kr.

Fradrag på syv mio. kr.


..

BRANCHENYT
Læs også