Danske aktier er på vej mod uvejr

Kvartalsregnskaberne vil formentlig være en opvisning i overskud og effektivitet. Men resten af året kan blive i hårdt vejr med svækket dollar og dyr olie, spår analytikere.

I de kommende uger vil de store danske virksomheder præsentere en strøm af regnskaber med solid fremgang i indtjeningen.

Det spår Sydbank i sin prognose for den kommende kvartalsregnskabssæson. Der er lagt op til en fremgang i omsætningen på 8,7 pct. og hele 25,3 pct. i indtjeningen for de selskaber, som Sydbank fokuserer på.

»Den globale økonomi skyder fortsat en god fart takket være de store stimuli i form af lave renter og store offentlige udgifter, der blev iværksat under krisen. Humøret hos virksomheder og forbrugere er steget mange steder i verden i de seneste kvartaler,« opregner Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwarz.

Det bliver bekræftet af de seneste konjunkturbarometre fra erhvervslivet, hvor både ordrebøgerne og investeringslysten er for opadgående.

Der er også tegn på, at arbejdsløsheden i hvert fald bliver svagere - fyringsrunder er ikke længere så hyppige.

Også Nordeas seniorstrateg Henrik Drusebjerg varsler en pæn regnskabssæson for de danske virksomheder.

»Ser man på nøgletallene for økonomien i årets første tre måneder, ser det fint ud, og det bør komme de fleste selskaber til gode,« vurderer han.

Stigende råvarepriser

..

Læs også