Amerikansk bankchef springer ud

I et af verdens mest åbne lande har et pressemøde udviklet sig til lidt af en sensation.

Benzinpriserne stiger, dollarkursen falder sammen med huspriserne, arbejdsløsheden er høj, og USA's gæld fortsætter sin himmelflugt.

Selv om alt det burde være nok til at få journalister op i det røde spørgefelt, er det ikke øjeblikkets økonomiske problemer i USA, der har stjålet spotlyset forud for et pressemøde i aften i den amerikanske centralbank, også kendt som The Fed.

Nej, sensationen er, at pressemødet overhovedet finder sted. Når centralbankchef Ben Bernanke i aften stiller sig på podiet som afslutning på et to dage langt Fed-møde, vil det være det første åbne pressemøde nogensinde i den magtfulde institutions 97 år lange historie.

The US Federal Reserve, som er bankens officielle navn, har ikke uden grund altid fremstået som en hemmelighedsfuld og uigennemsigtig institution, hvis overvejelser og diskussioner foregik i lukkede rum uden for de internationale finansmarkeders hørevidde. Tilbage i 1980 undlod The Fed f.eks. at orientere offentligheden, da banken intervenerede på markedet og ændrede renten på kortfristede lån.

På slap line

..

Læs også