Novo Nordisk holdt snor i C20

Tungtvægtende Novo Nordisk trak tirsdag C20-indekset ned til et fald på 0,5 pct. til 463,79, mens de større europæiske markeder lå 0,6-0,8 pct. højere ved dansk lukketid.

Dagens hovedbegivenhed var regnskabet for 1. kvartal fra Sydbank, der blev negativt modtaget af investorerne. FLSmidth fik positiv opmærksomhed i forbindelse med et besøg fra Ruslands premierminister Vladimir Putin. Derudover fik Lundbeck fredag markedsføringstilladelse til Lexapro i Japan flere måneder tidligere end ventet.

»Den underliggende tone i markederne var tirsdag rimeligt god. Den blev bl.a. understøttet af gode regnskaber fra amerikanske Ford og UPS. På den hjemlige front sendte nervøsitet Novo Nordisk-aktien lavere forud for regnskabet torsdag morgen, hvilket påvirkede C20indekset i en negativ retning. I regnskabet fra Sydbank skuffede basisindtjeningen, men det er dog værd at tage med fra regnskabet, at hensættelserne til lån bevæger sig i den rigtige retning,« siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea.

Sydbank faldt 1,6 pct. til kurs 141,8. Sydbank viste svagere tal på bundlinjen, men tallet overraskede alligevel analytikerne positivt. Bundlinjen blev bl.a. hjulpet op af et beholdningsoverskud på 75 mio. kr. Basisindtjeningen lå en anelse under investorernes forventninger. Det fremgik af Sydbanks regnskab for 1. kvartal, hvor forventningerne til 2011 blev fastholdt.

Konkurrenten Danske Bank steg 2,0 pct. til kurs 122,9 uden selskabsspecifikke nyheder.

FLSmidth steg 1,2 pct. til kurs 450. Det danske ingeniørselskab venter at underskrive aftaler om fremtidigt samarbejde med to russiske kunder til en samlet værdi af over 2 mia. kr. Det skete i forbindelse med, at Ruslands premierminister, Vladimir Putin, var på besøg i København. Det glæder FLSmidths adm. direktør, Jørgen Huno Rasmussen. Han mener, at besøget af Vladimir Putin var en glædelig konsekvens af gode politiske relationer mellem Danmark og Rusland. Og det vil kunne skabe samarbejde mellem danske og russiske virksomheder.

Vestas lukkede 0,6 pct. højere i kurs 179,3. Danske Markets analytiker Peter Rothausen sænkede anbefalingen på Vestas-aktien til "sælg" fra "reducer" og fastholdt sit kursmål på 155 kr. Desuden skrev Bloomberg News, at et nyt lovforslag fra det amerikanske indenrigsdepartement, U.S. Department of the Interior, skal sikre, at der ikke går hårdknude i udviklingen af vedvarende energiprojekter.

Novo Nordisk faldt 2,5 pct. til kurs 652. Novo Nordisk besluttede at fremrykke offentliggørelsen af regnskabet for 1. kvartal med en halv time til kl. 7.30 på torsdag.

Lundbeck faldt 0,2 pct. til kurs 126,2. Lundbeck fik markedsføringstilladelse til Lexapro i Japan flere måneder tidligere end planlagt, og det var en god nyhed for aktiemarkedet, der havde frygtet, at markedsføringstilladelsen kunne trække ud på grund af jordskælvet.

»Vi havde ikke fjernet godkendelsen fra vores estimater, men vi havde nok udskudt den en smule efter jordskælvet,« siger analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, til Ritzau Finans.

Neurosearch tabte 3,5 pct. til kurs 55. Jyske Bank sænkede kursmålet på Neurosearch-aktien til 80 kr. fra 170 kr., men fastholdt sin købs-anbefaling.

Læs også