Masser af lavpris fra Danmark

2010 blev et rekordår for lavprisselskaberne i Danmark. Discountoperatørerne havde massiv fremgang i både København og Billund. Væksten vil fortsætte, lyder vurderingen.

De danske rejsende kan boltre sig i tilbud på billige flybilletter, fordi lavpristrafikken fra Danmark er steget langt mere end i det øvrige Europa. Lufthavnene i både København og Billund havde sidste år massiv fremgang i trafikken med luftens discountoperatører. Ryanair, EasyJet og Norwegian er blandt de flyselskaber, som har udvidet mest.

Samtidig er der enighed om, at lavpristrafikken langtfra har toppet. I de kommende år vil der åbne endnu flere nye ruter.

Lavprisselskaberne har store planer om vækst, og passagererne efterspørger billige billetter, der kan bringe dem på ferie og weekendophold uden for Danmark.

»Flytrafikken vil vokse, og jeg forventer, at lavpristrafikken vil vokse mere end de øvrige aktører. Lavprisselskaberne har masser af nye fly på vej, og det vil i sig selv drive væksten. Samtidig kan de flyve billigt, fordi de har lavere omkostninger. Det trækker passagerer,« sige Ole With Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavne A/S.

Lufthavnen havde sidste år 3,8 mio. passagerer, som rejste med lavprisfly. Det er en vækst på 34,3 pct. i forhold til 2009.

Dermed havde Københavns Lufthavn en væsentligt højere fremgang for dette forretningsområde end det europæiske gennemsnit. Den europæiske sammenslutning for lavprisselskaber, ELFAA, oplyser, at discounttrafikken i 2010 steg med 6,1 pct.

Stor norsk fremgang

..

Læs også