Minister kritiserer revisorer

Efter sagen om rod i et datterselskab til statens togkoncern skal opgaverne med revision i DSB sendes i udbud. Transportministeren kræver, at de nyvalgte revisorer undlader samtidig at udføre konsulentopgaver for DSB's ledelse.

Revisionsselskaberne Deloitte og KPMG kan stå til at miste millionindtægter fra DSB.

Transportministeren vil som konsekvens af den aktuelle krise om DSBFirst have bedre styr på revisorernes arbejde i statens togkoncern.

På samme tid bruger ministeren dog det ene af selskaberne som rådgiver om og undersøger af netop, hvad der er foregået i DSB.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) reagerede over for revisorerne på onsdagens virksomhedsmøde, svarende til en generalforsamling, i DSB.

Netop ministerposten er lig med ejerrollen i statens togselskab, og Hans Chr. Schmidt tilkendegav på mødet, hvordan han ser på den aktuelle situation.

Det førte til en kontant melding om revisorernes rolle. Ud over at klare den lovpligtige revision af virksomheden DSBs regnskab har både KPMG og Deloitte også ydet rådgivningsopgaver for direktionen i DSB.

Det er sket på samme tid, da der ifølge vurderinger fra samme revisorer, Rigsrevisionen samt Kammeradvokaten måske kan være sket en ulovlig sammenblanding af statsstøtte mellem DSB og DSBFirst.

Datterselskabet drives sammen med en skotsk partner og kører udbudt togdrift, hvorfor der ikke må være statsstøtte involveret.

Utilfredsstillende bistand


..

BRANCHENYT
Læs også