EU-halteri rammer det danske bankmarked

Banker: Svage EU-lande blokerer for normalisering af Europas bankmarked. Det går ud over det danske ønske om mere liberale tilstande.

I EU trækker forhandlinger om en europæisk bankplan for redning og afvikling af kriseramte banker ud. En række svagere EU-lande blokerer for, at EU kan gå over til et frit bankmarked foreløbig, hvor långivere og store kunder mister penge ved et bankkollaps. Det oplyser kilder til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dermed kan Danmark, der ellers er foregangsland for en tilbagevenden til mere liberale tilstande, blive tvunget til at ændre retning, lyder vurderingen fra flere af finansverdenens brancheorganisationer.

Onsdag tog erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) med et kommende lovforslag et skridt til at undgå, at nødlidende danske banker ender i en afviklingssituation ved at lokke andre banker til at købe med en medgift.

»Der kommer først noget fra EU til september, og det bliver ikke noget, der minder om bankpakke III,« siger en kilde tæt på forhandlingerne i EU.

Tidligere lød meldingen, at en kriseplan for de europæiske banker skulle ligge klar i juni, men nu er planen udskudt til slutningen af september. Til den tid skal den kombineres med spørgsmålet om statsstøtteordninger til den europæiske banksektor, oplyser en EU-kilde til Jyllands-Posten.

Lande på krykker

..

BRANCHENYT
Læs også