Kursfald før amerikansk rentemøde

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med kursfald, idet investorerne øgede risikoappetitten på de europæiske aktiemarkeder, mens de amerikanske aktiemarkeder ved dansk lukketid lå med blandede og marginale udsving.

Amerikanske tal for varige forbrugsgoder overraskede også positivt i marts inklusive en oprevidering af seneste opgørelse.

Ved lukketid så investorerne frem mod onsdag aftens amerikanske rentemøde, som bliver historisk med et efterfølgende pressemøde med den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke.

De sydeuropæiske gældsbekymringer fik opmærksomhed onsdag. Investorerne spekulerede fortsat i, at lande som Grækenland og Portugal er nødt til at restrukturere gælden, hvilket pressede renterne højere.

Onsdag eftermiddag kom der amerikanske tal for varige forbrugsgoder, som eksklusiv transportmidler viste en stigning på 1,3 pct. i marts sammenlignet med analytikernes forventninger om en større stigning på 1,9 pct. Samtidig blev opgørelsen for februar oprevideret fra et fald på 0,6 pct. til en stigning på 0,6 pct., så inklusiv oprevideringen var nøgletallet faktisk bedre end ventet.

Den amerikanske centralbank var onsdag aktuel med rentemøde. Som noget helt nyt vil det amerikanske rentemøde slutte med en pressekonference. Det vil ske fremover i forbindelse med, at centralbanken offentliggør nye økonomiske prognoser fire gange om året. Dermed vil det amerikanske rentemøde i højere grad komme til at ligne rentemøderne hos Den Europæiske Centralbank, hvor ECB-chefen, Jean-Claude Trichet, vanen tro svarer på spørgsmål fra analytikere og fra pressen.

»Det amerikanske pressemøde holdes med henblik på at forberede markedsdeltagerne bedre til exit-strategien, samt at denne får mindst mulig påvirkning på de finansielle markeder,« siger obligationshandler Sean Murphy hos Societe Generale til Bloomberg News.

Ritzau Finans

BRANCHENYT
Læs også