Mærsk beskyldes for urent trav

A.P. Møller - Mærsks IR-chef har tilsyneladende talt over sig til en analytiker og udleveret oplysninger om det forestående kvartalsregnskab. •Det vil være en overtrædelse af børsreglerne.

En analyse fra investeringsbanken SEB Enskilda sætter kraftige spørgsmålstegn ved, om A.P. Møller - Mærsks chef for investorrelations Henrik Lund har overholdt børsreglerne.

I analysen, som Økonomisk Ugebrev har bragt uddrag fra, fremgår det, at IR-chefen under et møde den 11. april har guidet analytikere fra SEB Enskilda om det kvartalsregnskab, som offentligheden først får kendskab til den 11. maj.

Bl.a. skriver SEB Enskilda, at Henrik Lund på mødet havde modtaget det første udkast til kvartalsmeddelelsen, og på den baggrund kunne han hjælpe med at præcisere SEB Enskildas indtjeningsestimater for Mærsk.

Samtidig skriver SEB-analytikeren, at kunderne bør købe aktier op imod regnskabsaflæggelsen, hvorefter de skal være parat til at sælge, da de faldende containerfragtrater ikke vil kunne aflæses i regnskabet efter 1. kvartal, men først efter 2. kvartal.

Disse oplysninger kan være i strid med børslovgivningen.

Jesper Lau Hansen, børsretsekspert fra Københavns Universitet, kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger generelt:

»Hvis der er oplyst om regnskabstal på forhånd og hjulpet med at korrigere eller forstå regnskabet, er det en overtrædelse af oplysningsreglerne og videregivelse af intern viden, hvilket er noget værre.«

Tre grundregler


..

BRANCHENYT
Læs også