Han holder styr på finanserne

DANSKER I USA: Man skal vænne sig til at holde større afstand, når man taler med folk, lyder det fra Torben Østergaard, der sidste år satte sig som koncernrisikochef i USAA.

Det er ikke de kæmpestore biler med benzinslugende V6'ere liggende under motorhjelmen, der er den største forskel på at bo i USA og Danmark.

Det er heller ikke den bagende sol i delstaten Texas, de mange hjemløse eller den meget lavere skat, der er den største forskel.

Næh, det er derimod forskellen på amerikanernes og danskernes intimsfærer. Vi danskere nøjes gerne med en afstand på 50 til 60 cm, når vi taler med kolleger eller venner til sociale arrangementer. Amerikanerne er vant til den dobbelte afstand.

Det tog den 41-årige dansker Torben Østergaard en del tid at vænne sig til, da han for 13 år siden flyttede til USA, hvor han har boet siden.

Han er i dag koncernrisikochef i finanskoncernen USAA. Den tilbyder bank-, pensions-, forsikrings- og investeringsprodukter til personer med tilknytning til den amerikanske hær, og med en balance sidste år på i alt 147 mia. dollars sidste år er den en af de største finansvirksomheder i USA.

Torben Østergaard har langt fra altid befundet sig på toppen af poppen i finanssektoren. Han kommer fra en helt almindelig familie i Thisted, hvor han voksede op. Efter overstået studentereksamen i samme by og en cand. merc. i finansiering på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor han var én af den fortsat aktive professor Anders Grosens største fans, tog han i 1998 springet og flyttede til USA.

Den amerikanske drøm


..

BRANCHENYT
Læs også