Obligationer: Små kursstigninger i vente

De europæiske obligationsmarkeder vil torsdag morgen oplevede kursstigninger og rentefald efter onsdag aftens meldinger fra den amerikanske centralbank, hvor det dog ikke blev til overraskelser.

Den tyske 10-årige bund future ligger torsdag morgen 0,23 procentpoint højere i kurs 122,22 og indikerer dermed en moderat positiv åbning på det danske obligationsmarked.

Onsdag aften efter europæisk lukketid fastholdt den amerikanske centralbank renten på det ekstremt og historiske lave niveau tæt på nul, og centralbankchef Ben Bernanke holdt efterfølgende pressemøde. Bernanke bekræftede, at obligationsopkøbsprogrammet vil blive gennemført og afsluttet. Centralbankchefen udtalte, at den økonomiske vækst er moderat, og at inflationsestimatet er øget. Olieprisstigninger og prisstigninger på andre råvarer har givet inflationen et løft, men det er en midlertidig effekt, lød det i pressemeddelelsen. Den økonomiske genopretning fortsætter, og forholdene på arbejdsmarkedet er gradvist forbedret. Centralbanken sænkede dog vækstestimatet til 3,1 pct. for 2011 fra 3,3 pct. Yderligere udtalte Bernanke, at han ikke vil forudsige, hvornår pengepolitikken vil blive normaliseret...

BRANCHENYT
Læs også