Håb forude for pressede hoteller

Erhvervslivet skar hårdt ned på hotelophold under krisen. Nu rejser forretningsfolkene igen, og virksomhederne holder flere møder. Men der er langt til niveauet fra tidligere.

De attraktive forretningsrejsende og velbeslåede konferencegæster har svigtet de danske hoteller i de seneste år. Samtidig er der kommet masser af nye værelser på markedet, og det har presset priserne til et langt lavere niveau end tidligere. Indtjeningen er i branchen dykket, men nu er der håb forude for hotellerne. Erhvervslivet rejser mere, og der holdes flere møder. Antallet af overnatninger stiger, men kunderne kan fortsat købe værelserne billigt, for konkurrencen er hård i erhvervet, der har mistet et milliardbeløb i omsætning.

»Den økonomiske krise har ramt erhvervslivet hårdt. Antallet af overnattende forretningskunder er faldet markant mere end omfanget af turistgæster. Virksomhederne reagerede hurtigt og professionelt, da nedturen ramte. De skar ned på alt, som ikke var højst nødvendigt, og det gik ud over forretningsrejser og mødeaktiviteter,« siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation. Tabet af erhvervskunder gør ondt, rigtigt ondt. Overnattende chefer og nøglemedarbejdere bruger nemlig langt flere penge end fritidsrejsende. De betaler mere for værelserne, bor på dyrere hoteller og spiser for flere penge i restauranterne. Ofte spenderer forretningsrejsende to til tre gange så meget som en turist.

»Forretningsgæsterne er meget attraktive kunder, så det er naturligvis ærgerligt, at netop denne gruppe i en periode skar alvorligt ned på budgetterne for rejser og overnatninger,« siger Jens Zimmer Christensen.

Danmark hårdt ramt

..

Læs også